Uddannelser

Shipping og spedition

image description

Med speciale i shipping og spedition vil du for det meste kommer til at arbejde hurtigt i et travlt og ofte (internationalt) miljø, hvor du ikke ved hvad morgendagen bringer. Typisk har du kontakt til rigtig mange forskellige kunder og leverandører fra forskellige lande og kulturer, når du arrangerer transport.

Det er et arbejde med et stort ansvar. Som shippingmedarbejder arbejder du med at arrangere transporter af varer - lige fra blomster til vindmøller - oftest over landegrænser. Det kræver gode sprogkundskaber, ligesom du skal udregne tilbud til kunder, sammensætter transporten af de forskellige transportformer (sø, luft, jernbane, vej) og sørger for, at de juridiske aspekter i transporten er i orden, at der er styr på forsikringsforhold samt fortoldning.

Jobbene findes inden for nationale og internationale transportvirksomheder. Det kan både handle om at sælge, købe og arrangere transporten, og den kan ske både til lands, til vands og i luften. Ud over det ansætter også en del større danske virksomheder speditører i deres egne transportafdelinger.

Uddannelsen
Hovedforløbet veksler mellem skoleforløb og arbejdet som elev i den virksomhed, du er blevet ansat som elev i. Du har selv ansvaret for at finde en elevplads.

Shippinguddannelsen indeholder 7 ugers skoleophold og en fagprøveperiode:
  • Introduktion (1 uge)
  • Generel Shipping (1 uge)
  • Søret (1 uge)
  • Sø Linjetransport ( 2 uger)
  • Sø Trampfart (2 uger)´
  • Fagprøve (1 uge)

Hvert fag afsluttes med en separat mundtlig eller skriftlig eksamen. Undervisningen er under opholdene i Esbjerg placeret som eftermiddags-, aftens- og søndagsundervisning. Mellem opholdene kan du følge undervisningen som fjernundervisning.

Praktik
Resten af tiden arbejder du på din elevplads. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og virksomheden har mulighed for at se hinanden an.

Du vil typisk få et stort ansvar allerede som elev og skal vise, at

shippingelever lille.jpg

Akademiuddannelsen
Du kan søge ind på akademiuddannelsen International Transport og Logistik på Erhvervsakademi Sydvest og følge uddannelsen parallelt med shippinguddannelsen.

Læs mere om uddannelsen International Transport og Logistik >

Chartered Shipbrookers
Shippinguddannelsen i Esbjerg er godkendt af The Institute of Chartered Shipbrokers. Afsluttede fag på akademiuddannelsen giver merit for flere af fagene til den engelske uddannelse til Chartered Shipbrokers (TutorShip).

Indkvartering
Hvis du ikke bor i nærheden, kan du under skoleopholdene bo på Hermitage Skolehjem Søvej 2 i Esbjerg >

Nyttige links

Hjælp til at finde en elevplads >