Optagelse

Optagelse og adgang

For at søge optagelse på en EUV skal du:

  • Være 25 år eller derover

Derudover skal du:

  • Have afsluttet folkeskolen eller tilsvarende undervisning
  • Have folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik med karakteren 02 i gennemsnit

engros2.jpg


Opfylder du ikke karakterkravet, skal du kontakte VUC, der tilbyder forløb, som opkvalificerer dig i dansk og matematik.

Hvis du indgår uddannelsesaftale med en virksomhed, så du har en praktikplads, opfylder du umiddelbart adgangskravene til en erhvervsuddannelse.

Er du fyldt 25, vil en kompetencevurdering være første trin i din optagelse på en erhvervsuddannelse og grundlaget for at fastlægge dit uddannelsesforløb.

Sådan kommer du i gang
Vil du i gang med en EUV, skal du under alle omstændigheder i kontakt med en vejleder.

Arbejder du som ufaglært, og ønsker du papir på dine kvalifikationer inden for en branche eller et erhverv, som du allerede kender, henvender du dig til den erhvervsskole, der tilbyder den uddannelse, du vil starte på. Du kan også henvende dig til et Rybners Handelsskole og få en tid til vejledning og hjælpe dig i gang med en kompetencevurdering.

Er du mindre afklaret - er du fx ledig uden egentlig joberfaring, vil du skifte branche, eller er du i tvivl om, om en erhvervsuddannelse er det rigtige valg for dig – så kan du hente inspiration til en afklaring af dine muligheder hos vores vejleder eller på www.rybners.dk

Er du ledig, kan du også drøfte dine muligheder for at blive faglært med Jobcenteret eller din a-kasse.