Uddannelser

EUX Butik

image description

Detailhandelen er altid i bevægelse. Forbrugerkrav, indkøbsvaner og ny teknologi skaber nye mål for butikkerne og nye muligheder for udvikling og uddannelse for elever og medarbejdere. Som detailuddannet kan du få arbejde i mange forskellige slags butikker lige fra supermarkeder til små specialforretninger. På uddannelsen i detailhandel bliver du undervist i salg og lærer, hvordan du betjener og vejleder kunder. Du lærer, hvordan du præsenterer varerne, så butikken fremstår indbydende og om butikkens økonomi. 

Opgaverne kan være mange for eksempel indkøb, styr på varelager, betjening af kunder, dekoration, salg og meget andet. 

Som elev på butiksuddannelsen skal du lære:

  • Om salg og driftsmæssige funktioner og arbejdsopgaver i detailhandelsvirksomheder. 
  • Om koncept , salg, butik og produkt samt, hvordan man får forskellige slags butikker til at køre. 

Når du tager butiksuddannelsen som EUX, skal du have en række fag på gymnasialt niveau. 

Du kan afslutte uddannelsen med elevplads inden for et af de fire specialer:

Uddannelserne inden for detailhandel er bygget fleksibelt op med et fundament af fælles elementer og med mulighed for tilpasning til forholdene i den enkelte butik.

Flere måder at begynde på
Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på. Måden afhænger af din baggrund, når du begynder:

Du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Hvis du går i gang direkte efter 9. eller 10. klasse eller inden 1. september året efter, at du er gået ud af skolen, begynder du på et grundforløb, der varer 1 år (2 X 20 uger). Derefter skal du tage EUX første del/studiekompetence, som varer et år. 

Læs mere om grundforløb på en erhvervsuddannelse her >

Du er under 25 år
Er det mere end et år siden, du har forladt 9. eller 10. klasse, og er du under 25 år, begynder du din uddannelse i grundforløbets 2. del (20 uger). Adgangskravene til EUX er derudover Dansk, Engelsk og Samfundsfag på niveau C. Herefter skal du tage det studiekompetencegivende år. 

Læs mere her >

Du er over 25 år 
Hvis du er fyldt 25 år, tager du en særligt tilrettelagt erhvervsuddannelse for voksne (EUV). Uddannelsen tilrettelægges på baggrund af en kompetencevurdering, dvs. en vurdering af den uddannelse og den erfaring, du allerede har. Din uddannelse bliver dermed i de fleste tilfælde kortere. Læs mere

Adgangskrav og deltagerforudsætninger
For at begynde på en erhvervsuddannelses grundforløb skal du altid have opfyldt din undervisningspligt. Det har du, når du har afsluttet folkeskolen eller har modtaget tilsvarende undervisning. For at begynde på grundforløbet skal du have fået mindst 02 i gennemsnit i matematik og dansk.

Læs mere om uddannelsen, adgangskrav og hvordan du kommer i gang her >

 

lille HS_Uddannelsesoversigt_2015_EUX.jpg
Klik på oversigten for at se den i stort format.