Uddannelser

EUX Handel

image description

Som handelsuddannet kan du arbejde med handel i mange sammenhænge, herunder især handel mellem virksomheder. En vigtig del af arbejdet går ud på at være med til at skabe værdi for virksomhedens produkter og services, så de kan sælges videre med fortjeneste. Derfor lærer du også at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter, arbejde med logistik samt at indkøbe varer i passende mængder. Du kan få arbejde i mange forskellige typer virksomheder, lige fra en mindre engrosvirksomhed til store logistikvirksomheder med handler på tværs af kloden. Du får også et godt grundlag for selv at starte din egen handelsvirksomhed op. 

På skolen lærer du om salg, indkøb og logistik. Du får du en grundlæggende viden om den handel, der foregår mellem virksomheder. Du lærer at repræsentere en virksomhed som mellemhandler mellem den og dens kunder og leverandører.

Efter de to år på skole kan du også vælge at læse videre på videregående uddannelse. Men for at gøre EUX Handelsuddannelsen færdig skal du efter to år på skole tage hovedforløb, hvilket foregår som praktik i en virksomhed i to år. 

På hovedforløbet kan du kan vælge mellem forskellige specialer:

Flere måder at begynde på
Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på. Måden afhænger af din baggrund, når du begynder:

Du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Hvis du går i gang direkte efter 9. eller 10. klasse eller inden 1. september året efter, at du er gået ud af skolen, begynder du på et grundforløb, der varer 1 år (2 X 20 uger). Derefter skal du tage EUX første del/studiekompetence, som varer et år. Læs mere om grundforløb på en erhvervsuddannelse her >

Du er under 25 år
Er det mere end et år siden, du har forladt 9. eller 10. klasse, og er du under 25 år, begynder du din uddannelse i grundforløbets 2. del (20 uger). Derefter skal du tage EUX første del/studiekompetence, som varer et år. 

Læs mere her >

Du er over 25 år 
Hvis du er fyldt 25 år, tager du en særligt tilrettelagt erhvervsuddannelse for voksne (euv). Uddannelsen tilrettelægges på baggrund af en kompetencevurdering, dvs. en vurdering af den uddannelse og den erfaring, du allerede har. Din uddannelse bliver dermed i de fleste tilfælde kortere.

Adgangskrav og deltagerforudsætninger
For at begynde på en erhvervsuddannelses grundforløb skal du altid have opfyldt din undervisningspligt. Det har du, når du har afsluttet folkeskolen eller har modtaget tilsvarende undervisning. For at begynde på grundforløbet skal du have fået mindst 02 i gennemsnit i matematik og dansk.

Læs mere om uddannelsen, adgangskrav og hvordan du kommer i gang her >

 

 

Uddannelsens opbygning:

lille HS_Uddannelsesoversigt_2015_EUX.jpg
Klik på oversigten for at se den i stort format.