Uddannelser

EUX Kontor

image description

Hvis du tror, det er kedeligt at arbejde på kontor, kan du godt tro om igen. Som kontoruddannet kommer du typisk til at arbejde i et miljø, hvor der sker en masse, og hvor der i perioder kan være travlt. Du får et arbejdsliv med stor kontakt til andre, for eksempel kunder og ansatte, både mundtligt og skriftligt. Du bruger it til en stor del af dit arbejde.

Kontoruddannelsen skal tages med EUX. Det vil sige, at du også skal tage en række fag på gymnasialt niveau.

Som kontoruddannet med speciale kan du arbejde inden for dit område i stat, kommune og region eller i private virksomheder.

Kontoruddannelsen giver en grundlæggende viden om administration og økonomi. Du lærer også om kontakt med kunder, service og hvordan du arbejder med tekstbehandling, regneark, databaser og andre it-programmer.

Du kan afslutte med specialerne:

Flere måder at begynde på
Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på. Måden afhænger af din baggrund, når du begynder:

Du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
Hvis du går i gang direkte efter 9. eller 10. klasse eller inden 1. september året efter, at du er gået ud af skolen, begynder du på et grundforløb, der varer 1 år (2 X 20 uger). Derefter skal du tage EUX første del/studiekompetence, som varer et år. 

Læs mere om grundforløb på en erhvervsuddannelse her >

Du er under 25 år
Er det mere end et år siden, du har forladt 9. eller 10. klasse, og er du under 25 år, begynder du din uddannelse i grundforløbets 2. del (20 uger). Derefter skal du tage EUX første del/studiekompetence, som varer et år. 

Læs mere her >

Du er over 25 år 
Hvis du er fyldt 25 år, tager du en særligt tilrettelagt erhvervsuddannelse for voksne (euv). Uddannelsen tilrettelægges på baggrund af en kompetencevurdering, dvs. en vurdering af den uddannelse og den erfaring, du allerede har. Din uddannelse bliver dermed i de fleste tilfælde kortere.

Adgangskrav og deltagerforudsætninger
For at begynde på en erhvervsuddannelses grundforløb skal du altid have opfyldt din undervisningspligt. Det har du, når du har afsluttet folkeskolen eller har modtaget tilsvarende undervisning. For at begynde på grundforløbet skal du have fået mindst 02 i gennemsnit i matematik og dansk.

Læs mere om uddannelsen, adgangskrav og hvordan du kommer i gang her >

 

Uddannelsens opbygning

lille HS_Uddannelsesoversigt_2015_EUX.jpg

Klik på oversigten for at se den i stort format.

 

Indhold
På kontoruddannelsen får du en grundlæggende viden om administration og økonomi. Emner som virksomhedsstrategi, koncept, digitalisering og service samt sprog indgår som en vigtig del af uddannelsen.

Undervisningen tager udgangspunkt i et innovativt og projektorienteret studiemiljø, hvor vi udfordrer dig både på det personlige og faglige plan. Som elev på Rybners Handelsskole får du også muligheden for at indgå i et særligt talentforløb.

Et unikt virksomhedsnetværk på Rybners Handelsskole gør, at du gennem uddannelsen vil opbygge relationer til en lang række lokale virksomheder – både gennem praktikophold og cases i undervisningen.

Fag
Du skal undervejs i din erhvervsuddannelse have dansk på A-niveau, afsætning, virksomhedsøkonomi, engelsk og IT på B niveau. Derudover skal du have et antal fag på C-niveau fx erhvervsret, kulturforståelse, matematik, organisation og tysk.

Opgaver og eksaminer
Du skal lave en større skriftlig opgave. Endelig skal du gennemføre et skriftligt eksamensprojekt, hvor der indgår flere fag.

International retning
Uddannelsen tilbydes med en international retning, hvor der indgår 2 studieture. Du skal påregne en egenbetaling på ca kr. 12.000,-. Studieturene vil gå til for eksempel New York og Berlin.