Uddannelser

Lægesekretær

image description

Hvis du er imødekommende, serviceminded, god til at tale med mange forskellige mennesker og samtidig meget omhyggelig med dit arbejde, kan det være, at blive lægesekretær er noget for dig. 

Du kommer til at arbejde med journalisering og patientdata i for eksempel en lægepraksis eller sygehuse og hospitaler, hvor du får tæt kontakt til mange forskellige mennesker. Det er vigtigt, at du kan skrive og tale korrekt dansk, og på nogle sygehuse kræver det, at du også skal kunne klare dig på andre sprog. 

Til stort set alle arbejdsopgaver, kommer du til at arbejde med it. Jobbet foregår typisk foran en computer i længere tid ad gangen, og du arbejder med forskel-lige IT-værktøjer fx til registrering af patientdata og journalisering. 

Du skal være god til at koncentrere dig om dine arbejdsopgaver, for der sker rigtigt meget omkring dig, når du arbejder på et sygehus eller i en lægepraksis. Da nogle arbejdsopgaver på et offentligt sygehus eller hospital er politisk styrede, skal du være klar til, at der ofte sker forandringer eller at opgaverne skal løses på en ny måde.

Når man er færdiguddannet, arbejder man typisk med koordinering af patientforløb, journalisering, skriftlig kommunikation. 

Du skal tage EUX for at blive lægesekretær. Læs om EUX Kontor

Uddannelsens opbygning: 

lille HS_Uddannelsesoversigt_2015_EUX.jpg

 

Klik på oversigten for at se den i stor udgave.