Uddannelser

Offentlig administrationsmedarbejder

image description

Med kontoruddannet med speciale i offentlig administration vil du typisk komme til at arbejde med med service, it-baseret administration, sagsbehandling og mundtlig og skriftlig kommunikation. Du kan komme til at arbejde med journalisering, informationsopgaver og sagsbehandling. Det kan for eksempel være en borgers henvendelse til kommunen, hvor du finder oplysninger og foreslår løsninger. 

Du kommer til at arbejde i et kontormiljø, hvor der hele tiden sker meget omkring dig. Som kontoruddannet med speciale i offentlig administration får du stor kontakt med andre, for eksempel borgere eller medarbejdere på din arbejdsplads, så du skal være glad for at servicere og hjælpe andre.

Jobbet foregår typisk foran en computer i længere tid ad gangen, og du bruger it til stort set alle opgaver. 

Din arbejdsplads kan blive i administrationen i en kommune, i en region eller i staten, som rummer alt fra et ministerium, en uddannelsesinstitution til fængselsvæsnet med videre.

Det kan være  meget forskelligt, hvilke administrative opgaver der er i forskellige offentlige instanser. Nogle steder arbejder man med mange forskellige administrative opgaver, mens den i andre er meget specialiseret inden for f.eks. HR, løn, indkøb eller økonomi.

Du skal tage EUX for at blive offentlig administrationmedarbejder. Læs mere om EUX Kontor

Du kan vælge specialet offentlig administration, når du har gennemført grundforløb 2.

 

Uddannelsens opbygning

lille HS_Uddannelsesoversigt_2015_EUX.jpg

Klik på oversigten for at se den i stort format.