Uddannelser

Speditør eller shippingmedarbejder

image description

Du arbejder med at arrangere transport af alt lige fra blomster til biler til vindmøller. Du udregner tilbud til kunder, sammensætter transporten af de forskellige transportformer (sø, luft, jernbane, vej). Du sørger for, at de juridiske aspekter i transporten er i orden, forsikringsforhold samt sørge for fortoldningen.

Du kommer til at arbejde hurtigt i et travlt og ofte internationalt miljø, hvor du ikke ved, hvad morgendagen bringer. Typisk har du kontakt til rigtig mange forskellige kunder og leverandører, når du arrangerer transport, så du skal have lyst til at tale med mange forskellige mennesker fra forskellige lande/kulturer.

Alle kontoruddannede skal kunne både skrive og tale korrekt dansk, men en stor del af speditions- og shippingvirksomhederne arbejder med transport uden for Danmark, så du skal også kunne begå sig på et eller flere fremmedsprog. Samtidigt indgår transportjura, økonomi og salg som en del af det daglige arbejde. Du bruger it til stort set alle opgaver, så du skal have lyst til hele tiden at dygtiggøre dig.

Jobbene findes inden for nationale og internationale transportvirksomheder. Det kan både handle om at sælge, købe og arrangere transporten og den kan ske både til lands, til vands og i luften. Ud over det ansætter også en del større danske virksomheder speditører i deres egne transportafdelinger.

Du skal tage EUX for at blive speditør eller shippingmedarbejder. Læs mere om EUX Kontor

Du kan vælge speciale i shipping og spedition efter grundforløbets anden del.  

 

Uddannelsens opbygning: 

lille HS_Uddannelsesoversigt_2015_EUX.jpg

Klik på oversigten for at se den i stort format.