Ny mesterlære

Ny mesterlære

Ny Mesterlære er en praktisk vej til en uddannelse. Du begynder uddannelsen med oplæring i en virksomhed i stedet for at tage grundforløb på handelsskolen. Det vil sige, at du skal ansættes i en virksomhed og indgå en aftale om oplæring under Ny Mesterlære med din arbejdsgiver. For virksomheder giver det mulighed for at lægge vægt på den praktiske oplæring af virksomhedens ansatte. 

Du kan tage Ny Mesterlære inden for detail, handel og kontor. Der er dog kun mulighed for Ny mesterlære inden for kontor, hvis du har en gymnasial baggrund.

Ny Mesterlære velegnet til elever, der er gode til at tilegne sig viden og kompetencer gennem praktisk oplæring. Desuden bliver den brugt af mange elever, som i forvejen har en ungdomsuddannelse, men nu ønsker at uddanne sig inden for detail, kontor eller handel. 

detail

Opbygning
På Ny Mesterlære er det hele den første del af din uddannelse, der foregår som praktisk arbejde i virksomheden og med skoledage hver tirsdag. 

Oplæringen i virksomheden erstatter grundforløbet. Varigheden af forløbet bliver fastlagt på baggrund af dine erfaringer. 

Efter den grundlæggende praktiske oplæring - altså i slutningen af perioden - bliver det afgjort, om du er klar til at gå i gang med hovedforløbet.